Groene Thee
In Nederland wordt er ontzettend veel groene thee gedronken. Deze thee wordt gemaakt van de jonge groene theeblaadjes. Deze worden na het oogsten zou snel mogelijk geconserveerd. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat er oxidatie plaatsvindt. ( oxidatie = reageren met zuurstof, hetzelfde gebeurt als je een appel doorsnijdt) Oxidatie verandert kleur, smaak en aroma. Om dit voor te blijven wordt groene thee verhit in een oven of door te roerbakken of het wordt gestoomd. Groene thee is voornamelijk afkomstig uit Japan en China. Groene thee heeft een nogal uitgesproken smaak waar je van moet houden. Velen noemen het drassig en bitter. De smaak is zeer afhankelijk van productie, waar het is geproduceerd en hoe. Geroosterde groene thee smaakt bijvoorbeeld van zoet naar bitterzoet, bloemig, moerassig, en boterig. Gestoomde groene thee smaakt naar zeewier, groene groente en noten. Groene thee komt het best tot zijn recht als het wordt bereidt met water met een temperatuur van 70-80 graden C. Geroosterde groene thee zet je het beste met water van 80 graden C, gestoomde groene thee met water van 70 graden C.